Zdravie žien

Kurzy aromaterapie. lekcia číslo 38 - bobuľový olej

Olej z černice (Rubus Fruticosus)
Jedná sa o unikátny rastlinný výrobok, vynikajúci v zložení esenciálnych mastných kyselín, rybieho oleja. Tento nádherný olej hydratuje a vyživuje kožu a dodáva im všetky potrebné živiny v jej zložení, ktoré sú podobné zloženiu plazmy, ktorá vyživuje kožné bunky, čo umožňuje rýchlejšie rozdelenie a obnovenie kožných buniek. Blackberry olej tiež rýchlo obnovuje poškodenú pokožku a vyhladzuje malé vrásky. Bielize kožu a dáva jej zdravý odtieň. Tento olej by sa mal používať v krémoch a iných kozmetických výrobkoch na starostlivosť o suchú, zapálenú, starnúcu, poškodenú a šupinatú pokožku tváre.

Jahodový olej (Fragaria ananassa)Ideálny olej na oživenie kože akéhokoľvek druhu. Je to vynikajúci zdroj antioxidantov ako aj najcennejší zdroj nenasýtených mastných kyselín: linoleín (viac ako 40%), alfa-linolén (viac ako 35%) a olej (viac ako 15%), vďaka čomu je tento olej perfektne absorbovaný do kože. v krémoch prispieva k lepšiemu penetrácii rôznych biologicky aktívnych zložiek do pokožky.
Živí, energizuje, hydratuje.
Zjemňuje, vyživuje a vyhladzuje pokožku. Je silným antioxidantom a činidlom proti starnutiu, zabraňuje predčasnému starnutiu a vyblednutiu pokožky.
Používa sa na obnovenie suchého, šupinatého, podráždeného kože. Používa sa na liečbu kožných ochorení.
Použitie: 5-10% v zmesi s inými základnými olejmi vo výrobkoch na ošetrovanie tváre, vlasov a tela.

Brusnicový olej (Vaccinium macrocarpon)Obsahuje ~ 70% esenciálnych mastných kyselín a vysokú koncentráciu tokoferolov, tokotrienolov, fytosterolov, fosfolipidov a vitamínu A. Brusnicový olej je jediný rastlinný olej, ktorý obsahuje jedinečnú rovnováhu omega 3, 6 a 9, ktorá sa nenachádza v žiadnom inom rastlinnom oleji.
Brusnicový olej pomáha chrániť kožnú lipidovú bariéru a pomáha udržiavať vlhkosť.
Olej tiež obsahuje vysokú koncentráciu tokoferolov, tokotrienolov, fytosterolov, fosfolipidov, vitamínu A, stanovuje nové štandardy pre produktivitu a stabilitu farne nenasýtených olejov. Niektoré zdroje tvrdia, že pridávanie malého množstva oleja z brusnicových semien k iným, menej stabilným rastlinným olejom môže predĺžiť ich trvanlivosť tým, že zabráni oxidácii. Brusnicový olej sa používa v krémoch, pleťových prípravkoch na hrubú, suchú, zrelú pleť. Niektoré zdroje poznamenávajú, že olej pomáha zmierniť svrbenie, ochorenia kože a môže byť užitočný na odlupovanie kože, ekzému a psoriázy.
Kozmetické pôsobenie:
• Zlepšuje vnútrobunkové metabolické procesy.
• Má výborný zmäkčujúci účinok.
• Používa sa na starostlivosť o suchú a vyspelú pleť.
• Používa sa na starostlivosť o problémovú pokožku.
• Pomáha chrániť lipidovú bariéru pokožky a pomáha udržiavať vlhkosť.
• Pomáha pri svrbení a šupinatej kožnej podráždenosti, ako je ekzém a psoriáza.
Spôsoby použitia:
Odporúčaná koncentrácia je 50%. Ideálne pre pokožku, pery a starostlivosť o vlasy; pre starostlivosť o dieťa. Rovnako ako hydratačná zložka v krémoch a pleťových telách pre tvár a telo, balzamy na pery a produkty starostlivosti o pokožku na očné viečka.

Olej z malinových semien (Rubus Idaeus)Obsahuje veľké množstvo mastných kyselín (- 83%) omega-3 a omega-6, a tiež veľmi vysoký obsah vit. E.
Použitie v kozmetike:
• Vyživuje, vyhladzuje, prispieva k normalizácii intracelulárneho metabolizmu.
• Omladzuje, zabraňuje predčasnému starnutiu, zlepšuje pleť.
• Má protizápalové, utišujúce, liečivé vlastnosti.
• Používa sa na prevenciu zápalu ďasien, vyrážok, ekzému, psoriázy a iných kožných lézií.
• Chráni pokožku pred škodlivými účinkami širokého spektra žiarenia UV-A a UV-B.
• Chráni pokožku pred poškodením voľnými radikálmi.
• Zlepšuje stabilitu iných základných olejov.
Spôsoby použitia: čisté alebo zmiešané s olejmi.

Olej z morušovej (Rubus chamaemorus)Arktída mravec je najviac výživný z lesných plodov na severe. V oblasti jahôd sa energia slnka mení na cukry, mastné kyseliny a základné vitamíny, ktoré sú v Arktíde veľmi potrebné.
Karotenoidy sa aktívne podieľajú na prevencii vysušenej pokožky a výskytu vrások, pomáhajú čistiť pokožku akné, dávajú pokožke dobrú farbu, zmäkčujú a zabezpečujú normálnu činnosť.
Karoténový kyslík zvyšuje metabolizmus kože, čím zlepšuje dýchanie.
Kombinácia karotenoidov a vitamínu E poskytuje ochranu proti erytému u ľudí a môže byť užitočná pri znižovaní citlivosti na ultrafialové žiarenie.
Olej účinne chráni pokožku pred účinkami voľných radikálov a aktivuje procesy prirodzenej regenerácie.
• Upokojuje zapálenú, citlivú a podráždenú pokožku.
• Má regeneračný účinok.

Olej z čučoriedkových semien (Vaccinium corymbosum)Borovica - Vaccinium myrtilus - listy obsahujú vitamín C až do 250 mg%, glykozidy, alkoholy (triterpén a ceryl), organické kyseliny (oleanolické, smotanové, ursolické, chinické), éterické oleje, taníny.
Studený olej z čučoriedkových semien je bohatý na esenciálne tučné kilo, antioxidanty a fytonutrienty. V skutočnosti - tento olej je v prírode jedným z najsilnejších antioxidantov.
Je rýchlo absorbovaný kožou, hydratuje, vyživuje a regeneruje kožné bunky a chráni ich pred škodlivými účinkami karcinogénov. Pomáha rýchle hojenie rán, trhlín, rezov, odstraňuje jemné vrásky, lúpanie, sčervenanie a zápaly na pokožke. Pridáva pružnosť a jemnosť pokožky.
Kozmetické pôsobenie:
Rýchlo vstrebávajú pokožku a nezanechávajú mastnú lesk. Živí a zvlhčuje.
Odporúča sa starostlivosť o podráždenú, suchú a šupinatú pokožku.
Výkonný prírodný antioxidant. Používa sa na liečbu ekzému a psoriázy.
Použitie v kozmetike: Používa sa v krémoch, pleťových krémoch a sérach na tvár, balzamy na pery, prípravky na starostlivosť o vlasy, krémy a telové mlieka.
Odporúčaná koncentrácia v receptoch - 1-5%

Zdroj: //www.aroma-beauty.ru (so súhlasom administrácie stránok)

 

Загрузка...